Sosyal Medya

Güncel

WP: Erdoğan’a dalkavukluk yapmayın

Washington Post gazetesi 'Editör Masası' imzasıyla yayınladığı yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ağır ithamlarını sürdürdü. Gazete bu kez Avrupalı liderleri Erdoğan'la görüştüğü için eleştirdi.



Washington Post gazetesi editör masasınca hazırlanan yazıda Avrupa ülkelerine kendi çıkarları CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'a iyi davranmamaları çaÄŸrısında bulunuldu.

Yazıda Batılı devletlerin özellikle de mülteci krizi ile baÅŸbaÅŸa kalan Avrupa ülkelerinin bu sorunlarından kurtulmak için Türkiye CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan ile iliÅŸkilerini kuvvetlendirme yoluna gittiÄŸi belirtilmekte.

Almanya Åžansölyesi Angela Merkel Türkiye'ye bir gezi düzenledi. Yapılan görüÅŸmelerde Merkel Türkiye'ye AB üyeliÄŸi sürecinin hızlandırılacağı ve Avrupa'ya vize sürecinin hızlandıracağı sözünü verdi. Yazıya göre bu vaadler AK Parti'ye mecliste kaybettiÄŸi çoÄŸunluÄŸu yeniden kazandırma hamlesi.

Gazetenin editör masasına göre “Türkiye'nin güçlü adamına yaklaÅŸmak bir hata”dır çünkü Türkiye'de görülen istikrarsızlığın asıl sebebi CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'dır.

Yazıya göre ErdoÄŸan'ın otokratik ve tedbirsiz çıkışları ülkeyi kutuplaÅŸmaya sürüklemekte.

Yazı Batılı liderlere bir dizi tavsiye ile son buluyor. Gazete editörlerine göre ÅŸu anda ErdoÄŸan'a dalkavukluk yapan Batılı ülkeler seçim sonuna kadar beklemeli. Çünkü yapılan anketlere göre AK Parti mecliste yine çoÄŸunluÄŸu elde edemeyecek zira ülkede artan karmaÅŸa özgür ve adil bir seçim yapılmasına sebep olacak.

Editörlere göre Türkiye'nin hayrına olacak tek çözüm merkezi bir koalisyon hükümeti kurulması ve CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın otokratik hırslarından vazgeçmesi. Aksi takdirde ülkedeki kutuplaÅŸma giderek artacak ve bundan dolayı da Türkiye Batı için güvenilir bir ortak olamayacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.